Calcul varsta pensionare legea noua
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Incepand cu 1 septembrie 2020, Guvernul a emis o noua lege privind varsta standard de pensionare, care stabileste cand cetatenii Romaniei vor putea beneficia de pensii si locuri de munca. Potrivit noii legi, varsta standard de pensionare a fost schimbata de la 65 ani la urmatoarele:
62 de ani, pentru persoanele nascute inainte de 1 ianuarie 1960;
63 de ani, pentru persoanele nascute intre 1 ianuarie 1960 si 31 decembrie 1966;
64 de ani, pentru persoanele nascute intre 1 ianuarie 1967 si 31 decembrie 1971;
65 de ani, pentru persoanele nascute intre 1 ianuarie 1972 si 28 februarie 1973;
66 de ani, pentru persoanele nascute intre 1 martie 1973 si 31 decembrie 1975;
67 de ani, pentru persoanele nascute incepand cu 1 ianuarie 1976.
Aceasta lege aduce noi beneficii persoanelor aflate la varsta pensionarii. Pentru a determina varsta exacta la care cetatenii din Romania vor putea beneficia de pensii si locuri de munca, trebuie sa se ia in considerare anul nasterii, dar si orice alte modificari in lege care ar putea avea loc. De asemenea, acestea trebuie combinate cu urmatoarele criterii, in functie de care se va stabili varsta de pensionare: o vechime efectiva in munca de cel putin 10 ani, o vechime de contributie de cel putin 15 ani, respectiv de 15 ani si 6 luni, in functie de caz.
In concluzie, pentru a determina varsta la care cetatenii romani vor putea beneficia de pensii si locuri de munca, trebuie sa luam in considerare anul nasterii lor, dar si eventualele modificari aduse legislatiei. De asemenea, trebuie sa acordam atentie vechimii efective in munca si vechimii de contributie pentru a vedea daca se indeplinesc criteriile cerute de lege.