Care cutremure sunt mai periculoase?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cutremurele pot fi un fenomen natural devastator, care poate produce mai mult sau mai putin daune si poate avea un impact durabil asupra populatiei si a infrastructurilor.
Exista doua tipuri principale de cutremure: cele mai magitudeenice si cei mai intensi. Magnitudinea se refera, de obicei, la amploarea miscarii de pamant care a avut loc in timpul unui cutremur. Intensitatea, pe de alta parte, se refera la impactul socului seismic asupra structurilor locale si la efectele acestuia asupra populatiei.
De obicei, cutremurele cu o magnitudine mare sunt considerate mai periculoase decat cele mici (chiar si cu aceeasi intensitate), deoarece pot provoca daune mai mari asupra zonelor afectate. Cu toate acestea, un cutremur cu o intensitate mare poate fi de asemenea foarte periculos, deoarece poate provoca pagube masive chiar si in absenta unor miscari de pamant mai substantiale.
Un exemplu bun este cutremurul care a avut loc in orasul Mexico City in anul 1985, relativ mic (magnitudine 8,1), care a facut 16.000 de morti. Cutremurul a avut o intensitate de 9 pe scara Richter – unul dintre cele mai mari vreodata inregistrate. Acest lucru a facut ca efectele cutremurului sa fie devastatoare.
Un alt exemplu ar fi cutremurul din Haiti din 2010, care a avut o magnitudine de 7,0. Cu toate acestea, impactul sau la scara larga a fost semnificativ datorita infrastructurii sale fragila si lipsei de pregatire.
De aceea, este important sa luati in considerare atat magnitudinea, cat si intensitatea cand clasificati cutremurele ca fiind "mai periculoase". Tineti cont de nivelul de pregatire, tipul de constructie si infrastructura pentru a determina cat de grav ar putea fi efectele cutremurului