Care este a saptea porunca?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
A saptea porunca este unul dintre cele Zece Porunci din Vechiul Testament al Bibliei. Aceasta porunca porunceste: "Nu fur.” Cel care ia ceva care nu i se apartine, fura. Acest lucru include luarea, furtul sau inselarea altora pentru a le obtine bunuri sau avantaje materiale. De asemenea, include luarea si folosirea propriilor bunuri materiale in mod necurat. Porunca interzice luarea sau folosirea proprietatii civestilor sau a proprietatii statului fara drept.
Aceasta porunca ti se adreseaza dreptului de a avea proprietate privata. Acest lucru ofera ocazia de a trai in pace si siguranta intr-o societate. Nerespectarea acestei porunci duce la instabilitate si insecuritate in cadrul societatii, iar persoanele care fura sunt adesea sanctionate de lege.
Judaismul si alte religii au folosit aceasta porunca este moralitatea si justitia de fiecare data cand a fost nevoie. A fost folosita si ca standard pentru a determina modul in care se creeaza si se gestioneaza legislatia, impreuna cu perceptele sociale. Aceasta porunca a fost utilizata de-a lungul secolelor pentru a fortifica conceptul de proprietate privata, iar in prezent, aceasta face parte din mai multe culturi si societati de pe intreg globul.
Aceasta porunca a fost, de asemenea, personalizata pentru a se potrivi contextului perioadei. Exemple includ imbunatatirea propriilor lucruri sau chiar imbunatatirea produselor altor persoane, impreuna cu evitarea lipsirii frauduloase a altora sau luarea de mita. Cu toate acestea, porunca de baza de a nu fura se pastreaza si este referinta de baza pentru activitatile considerate inselatoare.