Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Abscisa este un termen din geometrie, care se refera la coordonatele axei unui plan cartezian. Abscisa are ca referinta axa orizontala sau x din sistemul de coordonate. Valoarea ei este numita pozitiva cand este data de coordonata x a axei orizontale si negativa cand este data de coordonata x a axei inverse Orientarea unei pozitii este data de ambele dimensiuni ale axei: abscisa si ordonata. Abscisa este numita si punctul x sau abscisa curbei, daca este vorba de graficul unei curbe sau a unei functii.
Teorema lui Pitagora se poate aplica si in cazul abscisei si al ordonatei.Se poate afla distanta dintre doua puncte cu ajutorul formulei:d=sqrt((x2-x1)^2+(y2-y1)^2), unde x1 si x2 sunt abscisele punctelor cat si y1 si y2 sunt ordonatele.
Abscisa se poate folosi in cadrul unor aplicatii in diverse domenii, precum graficele pentru economie, graficele de pregatire in stiinte fizice sau biologice. Abscisa poate fi, de asemenea, folosita pentru determinarea distantei parcurse si pentru analizarea vitezelor de deplasare.Este utilizata pentru a reprezenta datele si problemele geometrice complexe si implica si algoritmi, cum ar fi: ecuatii, determinarea distantelor, polilinii, planuri de acoperire, determinarea parcurilor, etc.
In concluzie, abscisa se refera la coordonatele axei orizontale (pozitive sau negative) pe graficul unui plan cartezian. Aceasta poate fi folosita pentru a reprezenta datele si problemele geometrice, precum si pentru a calcula distante sau alte tipuri de date.