Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Avansul pentru prima casa este o suma de bani care trebuie platita de catre un cumparator inainte de achizitionarea unei locuinte. Avansul reprezinta parte din pretul total al imobilului, iar restul banilor sunt platiti prin intermediul unui credit ipotecar sau al unui alt produs financiar. Majoritatea oamenilor incearca sa ofere avansuri mari, care le vor permite sa aiba rate mai mici lunare si sa economiseasca bani pe parcursul intregii perioade de creditare. In Romania, valoarea minima a avansului este reglementata prin lege si trebuie sa fie cuprinsa intre 5 si 10% din pretul locuintei.
Avansul pentru prima casa are numeroase avantaje din punct de vedere financiar si asigura un grad mai mare de siguranta pentru cumparatorii de locuinte. Un avans mai mare reprezinta o investitie financiara mai putin costisitoare si te poate ajuta sa economisesti costuri in perioada creditului. De asemenea, un avans mai mare iti va oferi flexibilitate mai mare atunci cand esti dispus sa renegociezi conditiile de creditare, precum si o protectie in caz de rate neplatite.
Desi avansul este benefic in de multe moduri, trebuie sa te asiguri ca ai cea mai adecvata sursa de a obtine acesti bani. Uneori, poti obtine un avans mai mic in cazul oricarui tip de credit ipotecar sau alte produse financiare, in functie de ofertele si situatia ta financiara. Intotdeauna, este important sa iei in considerare cat de mult poti plati la momentul achizitionarii locuintei si sa faci o alegere informata.