Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Branza fermentata este o clasa de produse lactate cunoscute sub numele de „branza”, care au fost supuse unei fermentatii controlate. Aceasta fermentatie, care poate avea loc natural sau artificial, reduce pH-ul branzii si o face mai tare si mai aromata.
Fermentarea poate avea loc prin adaugarea de bacterii, drojdie sau culturi de bacterii la branza inainte de condensare. Acest tip de fermentare are loc in mod natural atunci cand branza este stocata intr-o camera cu aer dinamic, astfel incat microorganismele sa se poata dezvolta. Fermentarea artificiala are loc atunci cand este adaugat un acid sau un agent oxidant la branza, ceea ce cauzeaza schimbari in structura acesteia.
Popularitatea branzei fermentate provine din diversitatea de arome si gusturi pe care le ofera. Branza acetata este bine cunoscuta pentru aroma sa puternica si gustul inconfundabil, care se obtine prin adaugarea de bacterii a unor bacterii acetice. Branza Roquefort poate fi recunoscuta dupa aroma si sarea specifica si este obtinuta prin adaugarea de bacterii Roquefort. Branza feta se obtine prin adaugarea de bacterii care transforma laptele in lapte acru, diferentiindu-o in acest fel de alte tipuri de branza.
Una dintre cele mai bune caracteristici ale branzei fermentate o reprezinta durata sa de valabiliatedespre care se spune carepoza mai bine decat mai multe alte tipuri de branza. De obicei, branza poate fi pastrata 6 luni la temperatura camerei si pana la 1 an in frigider. De asemenea, branzile fermentate sunt adesea mai sanatoase decat alte tipuri de branza, deoarece procesul de fermentare poate elimina multe din bacteriile nedorite din produsele lactate.
Datorita proprietatilor nutritive si versatilitatii sale culinare, branza fermentata s-a bucurat de o popularitate din ce in ce mai mare. Ea poate fi folosita pentru a crea o varietate de mancaruri sau poate servi ca aperitiv sau condiment.
In concluzie, branza fermentata este o alegere sanatoasa si versatila, care este moderna si poate fi folosita pentru a crea retete delicioase. Aceste proprietati fac ca aceasta clasa de produse lactate sa fie foarte apreciata de catre bucatari in bucataria din intreaga lume.