Care este cea mai mare insulă din lume?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cea mai mare insula din lume este Groenlanda. Groenlanda se afla situata intre Oceanul Atlantic de Nord si Marea Glaciala Arctica si se intinde pe aproximativ 2.166.086 kilometri patrati. O insula cu o suprafata de aproximativ 2 milioane de kilometri patrati este ocupata de putin mai mult de 56.000 de rezidenti.
Archipelago-ul a fost un important element in descoperirile vikingilor si a fost cartografiat in anul 985 de catre Leif Erickson.
Groenlanda are un mediu inconjurator unic, cu pozitia geografica si climatica diferita de majoritatea altor tari. De-a lungul anilor, Groenlanda a devenit un atractiv turistic, datorita cadrului natural spectaculos, care include pesteri si falde glaciare, vai spectaculoase si cascade, fiind o casa pentru mai multe tipuri de ursi, balene, reni si multe alte animale. De asemenea, insula este faimoasa pentru frumusetea casei sale si a oraselor sale mici traditionale, localizate de-a lungul coastelor. Cu toate acestea, inca reuseste sa pastreze istoria si unicitatea sa, impreuna cu locuitorii sai.
La inceput, Groenlanda a fost o proprietate daneza si, in prezent, se bucura de status special de autonomie in cadrul Danemarcei. Acest lucru a permis dezvoltarea si prosperarea culturii si a economicii Groenlandei.
Groenlanda ramane mai departe cea mai mare insula din lume, reusind sa tina pasul cu schimbarile tehnologice si economice, fara a isi pierde totusi cultura sa si identitatea unica. Cu o cultura bogata, tara cere sa fie vizitata si explorata, iar cei care o fac nu vor fi dezamagiti.