CopperBegginer
Care este cea mai mare populatie din lume?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Populația lumii este văzută cu precădere ca un indicator extrem de important al evoluției economice, sociale și politice. Dat fiind faptul că lumea se îndreaptă rapid către un miliard de locuitori, interesul pentru sectorul populației nu poate fi subestimat.
Cea mai mare populație din lume este China, cu o populație de 1,393 miliarde de persoane (2018). Deși densitatea populației în China + Hong Kong este de 145.49 de persoane /km2, aceasta rămâne cea mai populată țară din lume. China are șase orașe mari, inclusiv Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Tianjin și Hong Kong, fiecare cu peste 10 milioane de locuitori. Orașul Shanghai are cea mai mare populație.
India, cu o populație de 1,368 miliarde de persoane, se clasează pe locul al doilea în topul celor mai populate țări din lume. Populația Indiei a început să crească rapid de la jumătatea anilor 1970 până în prezent, deși densitatea sa populațională este de 445, 55 de persoane/km2. Aceasta a sporit considerabil în prinicipalele cinci orașe ale sale, inclusiv Mumbai, care are cea mai mare populație.
Statele Unite ale Americii, Germania, Rusia și Brazilia se clasează pe locurile următoare în topul celor mai populate țări din lume.
Cu toate acestea, se poate observa o schimbare a tendințelor demografice ale diferitelor țări. O populație în scădere, sau stagnare, înseamnă că majoritatea investitorilor se vor îndrepta nu numai spre țările mai mari, ci și spre țările foarte populate, precum India și China. Dacă lumea se așteaptă să ajungă la un miliard de locuitori, chiar și în următoarele câteva decenii, se preconizează că țările cu populație mare se vor bucura de un nivel înalt de prosperitate și vor contribui hotărât la dezvoltarea economiei globale.