Care este cel mai adânc ocean?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
din lume?
Cel mai adanc ocean din lume este Oceanul Pacific. Cea mai adanca portiune a oceanului se afla in Oceanul Marianas Trench, situat in nord-estul Pacificului, in apropiere de Filipine. Oceanul este atat de adanc, incat Mauna Kea, cel mai inalt munte din lume, ar fi suficient sa reziste la exact acelasi nivel. Profunzimea maxima a fost atinsa la Marianas Trench la 11.034 m in „Crucea Caderii lui Challenger ”. Aceasta zona este o zona tectonica si seismologica activa, ceea ce explica cat de adanca este.
Exista numeroase cercetari, subsea diving expeditii si misionari in aceasta parte a oceanului. Acestea includ expeditii pentru a descoperi faune si flora noua, care exista acolo. Cercetatorii descopera elemente inca necunoscute despre ocean, cum ar fi specii necunoscute de vietati care traiesc pe fundul marii. Exista, de asemenea, efecte de ecosistem, cum ar fi calitatea apei sau nivelul de predare a oxigenului, care pot fi analyse.
Cu toate acestea, majoritatea adancurilor din Oceanul Pacific sunt si in continuare, mai ales in adancurile cunoscute mai putin, necunoscute. Desi oamenii de stiinta si exploratorii au explorat portiunile cele mai adanci ale oceanului, in cele mai adanci locuri raman foarte profunde si neexplorate . Aceste adancuri reprezinta si in continuare un mediu roman si inca neexplorat. Acesta poate oferi multe surprize si descoperiri neasteptate, de care cercetatorilor le arde sa beneficieze.