Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
din lume
Oceanele sunt principalele surse de apa a planetei si au un rol vital in ecologia globala. Natura are cinci mari mari oceanice, iar fiecare dintre ele poate fi caracterizat prin dimensiunile sale, adancimea si anumite caracteristici unice. Cel mai intins ocean al Pamantului este Oceanul Pacific, care este, de asemenea, cel mai adanc, cu o medie de 3700 de metri.
Oceanul Pacific masoara aproximativ 165,2 milioane de kilometri patrati si acopera aproximativ 46% din suprafata totala a globului. Are o lungime de aproximativ 17680 de kilometri, iar detaliile sale sunt foarte variate, de la palme de corali la lacuri salmastre si chiar gheizere active.
Oceanul Pacific are o diversitate ridicata de vietuitoare, printre care peste 700 de specii de pesti, mii de specii de moluste si corali, sute de specii de cetacee si multe altele. Oceanul Pacific gazduieste si alte ecosisteme, precum mlastinile, padurea de mangrove si vegetatia de tarm.
O confluenta a Oceanului Pacific este Canalul Panama, care leaga Oceanul Pacific cu Atlanticul. Alte parti ale Oceanului Pacific sunt Marile Comori, care includ mii de insule in insulele Pacific. De asemenea, o mare parte din activele petroliere si gazele naturale din lume se afla in Oceanul Pacific, iar industria petrolului si gazele naturale se concentreaza in aceasta regiune.
Concluzie Pentru a sumariza, Oceanul Pacific este cel mai intins ocean, acoperind aproximativ 46% din suprafata globului si fiind casa a mii de specii de vietuitoare si active petroliere si de gaze naturale. Are, de asemenea, Canalul Panama, care leaga Oceanul Pacific de Oceanul Atlantic si Marea Comori, care cuprind mii de insule tropicale.