Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Europa are un spatiu interior vast, care face parte din sistemul Marei Neagra, bazat pe fluviile Rinul, Dunarea si Fluviul Volga – cea mai lunga a continentului.
Fluviul Volga se extinde pe o lungime de 2.294 km din Belarus si estul Europei de Est, prin Rusia de Est, pana in Marea Caspica. In 1990, Volga era cea mai lunga rau european, desi Uralul a fost considerat, de asemenea, ca fiind unul dintre principalele fluvii.
Rinul este cel de-al doilea fluviu ca lungime din Europa, cu o lungime totala de 1.233 km. Acesta strabate si traverseaza opt tari, de la lacul Constanza din Elvetia, prin Germania, Austria si Cehia, pana pe varsarea sa in Olanda.
Tertul fluviu ca lungime din Europa este Dunarea, care strabate 8 tari si are o lungime totala 1.788 km. Acestea includ Ungaria, Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Croatia, Ucraina si Republica Moldova.
In concluzie, fluviul Volga este cel mai lung fluviu din Europa, cu o lungime totala de 2.294 km, urmat de Rinul si Dunarea. Aceste fluvii sunt esentiale pentru economia europeana, principalele cai catre mare, si contribuie la recreerea turistica si regiunea naturala a continentului.