Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Cel mai mic ocean din lume este Oceanul Arctic sau Marea Glaciala Arctica, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de Oceanul Arctic. Acesta este un ocean incalzit quitimensional, aflat la latitudinile de nord ale Pamantului. Acesta este limitat de Europa, Asia si America de Nord. Oceanul Arctic are o suprafata de aproximativ 14,056 de mile patrate (36,390 de km patrati) si este acoperit partial de gheata. Are o adancime medie de aproximativ 3.400 de picioare (1.036 de metri).
Oceanul Arctic ofera un habitat unic pentru numeroase specii marine, inclusiv rechini polari, foci, balene si alte mamifere marine. Oceanul Arctic se mandreste, de asemenea, cu o mare varietate de pesti, precum amurii, morunii, somonii si pestele lup. Aceasta zona este deosebit de importanta pentru vietuitoarele marine, pentru ca se confrunta cu schimbarile climatice globale si cu rezultatele acestora.
Oceanul Arctic face parte din clasificarea oceanografica moderna, impreuna cu Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific si Oceanul Indian. Acesta a fost denumit in mod obisnuit Oceanul Norvegian pana la sfarsitul secolului al XIX-lea. Oceanul Arctic are, de asemenea, o istorie interesanta si a fost descris prima data in scrierile lui Homer si Herodot din secolele al VII-lea si al VI-lea inaintea erei noastre.