Care este cel mai mic organ al omului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Organele interne ale omului sunt formate din numeroase organe si parti microscopice care functioneaza in mod coordonat si reusesc sa mentina corpul functional si sanatos. Unul dintre cele mai mici organe ale corpului uman este stomacul. Un adult de dimensiuni medii are un stomac de aproximativ 12-13 cm lungime si 6-7 cm latime, motiv pentru care se considera cel mai mic organ din corp. El joaca rolul principal in digestie, absorbtia nutrientilor si procesarea alimentelor . De asemenea, produce anumite locuri produsilor chimici, inclusiv hormoni digestive si acid clorhidric, ceea ce il face unul dintre cele mai importante organe ale corpului.
Fiind unul dintre cele mai mici organe corpului uman, stomacul este situat in partea superioara a abdomenului si este conectat la intestinul subtire prin cardia si la esofag prin diafragma. Aceasta conexiune se produce incessiv si permite alimentelor sa se mute cu usurinta la alte organe, pret un mod digestiv. Acest mic organ prezinta adesea nereguli moltranul unei alimentatii dezechilibrate si a unei vieti sedentare, pe care le prevenim consumand alimente sanatoase si practicand exercitii fizice regulate.
In concluzie, stomacul este cel mai mic organ al corpului uman si joaca un rol crucial in digestia si absorbtia alimentelor. Acesta este sensibil si poate suferi diferite boli, in special ale sistemului digestiv, ceea ce inseamna ca este esential sa se aiba grija de el prin aport de vitamine si minerale suficiente si prin practicarea unei vieti active.