Care este coeficientul de inteligenta normal?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Coeficientul sau nivelul de inteligenta normal se referă la media sevalurii obținută de majoritatea indivizilor dintrun anumit grup. În termeni mai simpli, este cumul de scoruri medii al tuturor persoanelor testate cu un anumit instrument de evaluare a inteligenței.
In mod normal, media coeficientului inteligenței umane este de 100 și variază între 85 și 115. Aceasta se referă la scorul mediu obținut pe un astfel de test. Avem de-a face cu o distribuție normală, adică una la care cele două jumătăți ale distribuției (scorurile mai mici și cele mai mari) par să se prelungească așa cum se prelungesc degetele de la mâini ale unei mâini.
Scorurile obținute din testele de inteligență pot fi influențate de mulți factori, cum ar fi factorii socioeconomici, educația și experiența. De exemplu, persoanele cu un coeficient de inteligență mai înalt și cu un mediu socio-economic viața au tendința de a obține scoruri mai mari decât cele din medii în care există o lipsă de resurse școlare și alte resurse. Un alt aspect foarte important în determinarea nivelului de inteligență este educația primită. Instruirea în cadrul unui sistem educațional modern va contribui la cresterea nivelului de inteligență al unui individ.
În concluzie, coeficientul de inteligență normal este media scorului obținut în urma unui test oficial de inteligență. Scorurile obținute variază în funcție de aspecte precum factori socioeconomici, educația, experiența, mediul școlar și alte resurse. Factorii menționați mai sus joacă un rol determinat în determinarea nivelului de inteligență al unui individ.