Care este de glucoza nedescompusa?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Glucoza este o moleculă de glucoză monozaharidă, iar de asemenea, este și sursa primară de energie pentru celulele din organism și produsul final al metabolismului zahărului. În mod normal, glucoza este descompusă prin procesul de glicoliză, care are loc în citoplasma celulelor, și poate fi direcționată spre următoarele căi metabolice: ciclul Krebs, metabolismul grăsimilor și stocarea glicogenului. Cu toate acestea, există numeroase cazuri în care glucoza nu este descompusă, această situație fiind cunoscută sub numele de hiperglicemie.
Hiperglicemia se poate datora unor cauze patologice, cum ar fi diabetul zaharat, sau unor probleme nepatologice, cum ar fi consumul excesiv de alimente bogate în zahăr sau glucide. În cazul diabetului de tipul 2, țesutul pancreatic sintetizează insulina în cantități insuficiente pentru a regla nivelul glucozei din sânge. Acest lucru întrerupe mecanismul normal de descompunere a glucozei, ceea ce cauzează hiperglicemie. De asemenea, o hiperglicemie poate fi cauzată de un exces de sodiu în organism, de o morbiditate crescută a hipertensiunii arteriale și de un nivel crescut al factorilor de stres.
O hiperglicemie poate fi tratată prin administrarea de insulină, medicamente orale hipoglicemiante sau schimbarea regimului alimentar. Cu toate acestea, cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să ne menținem un nivel crescut de vigilență pentru a ne asigura că sângele nostru rămâne în limite normale și să încercăm să reducem cantitatea de zahăr din dietă, evitând alimentele procesate și bogate în grăsimi și adăugând mai multe alimente sănătoase în dieta noastră.