CopperTeacher
Care este diferenta dintre ciorba radauteana si a la grec?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Ciorba radauteana si ciorba a la grec sunt ambele ciorbe populare romanesti, care servesc ca bunuri traditionale in Bucovina si alte zone din Romania. Cu toate acestea, diferente importante exista intre ele.
Ciorba radauteana este facut din carne de pasare sau de cal, legume si tarhon. Carnea de pasare sau de cal este preparata atat fripta, cat si fiarta. Legumele sunt adaugate in timpul prepararii si, in general, includ cartofi, morcovi si alte tipuri de legume potrivite pentru supe. Radacina de tarhon, de obicei, este adaugata inainte de servire in ciorba, pentru a asigura gustul traditional.
Ciorba a la grec este, de asemenea, facuta din carne, dar in acest caz, se foloseste carne tocata. Legumele folosite sunt, de asemenea, foarte asemanatoare, cu adaosuri precum ceapa si ardei gras. Tarhonul se foloseste si in cazul acestei ciorbe, insa se adauga pentru aroma, fara a fi necesara gatirea inainte de servire.
Atat ciorba radauteana, cat si ciorba a la grec sunt pregatite cu suc de smantana adaugate inainte de servire, pentru a completa gustul si calitatea supei. De asemenea, peste servire se adauga, de obicei, si ceapa verde, porumb, ou si bucati de leustean, care sa completeze aroma supei.
Cu toate ca sunt ciorbe populare care se gatec de secole, aromele foarte asemanatoare sau chiar identice ale acestor doua tipuri de supe, au diferite origini. Ciorba radauteana este originara din judetul Suceava, in Bucovina, in timp ce ciorba a la grec se presupune ca este originara din Istanbul si a ajuns in Romania ca varietate a mancarii turcesti.