Care este dobanda la depozite bancare?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Dobanda la depozitele bancare reprezinta o forma foarte comuna de investitie si cea mai sigura opțiune pentru cei care isi doresc sa isi pastreze economiile in ceva sigur, fără riscuri. Aceasta metoda ofera investitorilor un grad ridicat de siguranta, avand in vedere ca dobanzile sunt legale si regulate si ca bancile garanteaza retragerea lor oricand este necesar.
De la inceputul pandemiei Covid-19, dobanda la depozitele bancare a inceput sa scada. Multe bănci au redus ratele dobanzilor, din cauza scaderii cererii. Multe persoane, temandu-se de o viitoare recesiune, s-au asezat sa economiseasca, inducand si o schimbare a comportamentului bancar, cu cresterea cererii de depozite si impingand bancile sa reduca ratele de dobanda.
Odata cu criza economica, au fost introduse noi masuri de politica monetara pentru a potoli criza si a contribui la relaxarea financiara. Cu toate acestea, dobanzile la depozitele bancare au continuat sa scada, uneori garantand chiar profituri negative.
Dobanzile la depozitele bancare sunt in general platite lunar sau trimestrial, in functie de politicile fiecarei banci in parte. Ratele dobanzilor la depozitele bancare variaza, in functie de durata depozitului si de suma depusa. Pentru depozite custodiabile pe termen scurt, dobanda poate ajunge la 3-4%, in timp ce pentru depozitele pe termen lung dobanda poate depasi 5%. Trebuie sa retineti insa ca sumele depozitate in conturile bancare nu se compenseaza si ca orice rate neplatita sau sume prelevate vor atrage prejudicii financiare.
Suma care poate fi depusa la o banca variaza si in functie de politica acesteia. Oricarei persoane isi poate adauga bani in cont, fara limita de suma. Datorita avantajelor si avantajelor mai sus mentionate, inclusiv avantajul taxelor reduse si online, majoritatea persoanelor prefera sa isi pastreze economiile in depozite bancare.