Care este febra la adulti?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Febra la adulti este definita ca o crestere a temperaturii corpului fie mai mare de 38°C, fluctuand intre 38°C si 41°C. Aceasta temperatura normala a corpului poate varia in functie de sexul persoanei, virsta, dieta, alcoolul consumat si exercitiile fizice.
Cele mai comune simptome ale febrei sunt transpiratiile, frisoanele si iritarea pielii. De asemenea, simptomele asociate sunt amolirea articulatiilor si a muschilor, dureri de cap, fatigue, lipsa de energie si oboseala, pierdere a memoriei, anxietate si, uneori, scaderea in greutate.
Febra poate avea multe cauze, inclusiv infectii bacteriene, virale sau fungice, simptome alergice severe, inflamatii, traumatisme, cancere sau boli cronice. De asemenea, este important sa retineti ca multe medicamente, cum ar fi anticonceptionalele, pot cauza, de asemenea, febra.
Febra joasa poate fi controlata prin igiena, odihna si masuri de calmare a simptomelor. In cazul febrei ridicate, exista medicamente antivirale si antibiotice care sunt adecvate pentru a trata infectiile care cauzeaza febra crescuta.
Foarte important este sa consultati medicul atunci cind persoana febrila prezinta oricare din urmatoarele simptome: virsta mai mare de 65 de ani, tulburari respiratorii severe, cancer sau afectiuni cronice, febra mare persista peste 5 zile, sau urineaza prea putin sau deloc.
In cazul in care persoana are probleme de respiratie, in special dificultati de respiratie, greata si varsaturi si o temperatura corporala prea mare sau prea mica, acestea sunt indicii ca este necesara interventia medicala imediata.