Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Hormonul fericirii este un termen folosit pentru a descrie o substanta chimica produsa de corpul nostru care a fost asociata cu sentimente pozitive. De vreme ce fericirea este un sentiment subiectiv dificil de explicat, cercetatorii au incercat sa genereze acest sentiment prin modificarea nivelului de hormoni in organism.
Unul din hormonii medicilor asociati cu starea de spirit pozitiva este serotonina. Serotonina joaca un rol important in reglarea starilor emotionale. Un nivel scazut de serotonina este asociat cu anxietate si depresie. De asemenea, regleaza somnul si invata memorie si gandire.
Un alt hormon este dopamina. Este un neurotransmitator important ce controleaza procesele mintale, starea de bine si motivatia. Un alt neurotransmitator implicat in reglarea emotiilor este oxitocina. Acest hormon a fost aratat a avea legatura cu sentimentele de iubire si incredere. Regleaza si comportamentele sociale si influenteaza memoria, invatare si anxietate.
Inconjurati de niveluri scazute sau crescute ale acestor hormoni, ne pot influenta starea noastra emotionala. Dimpotriva, schimbarile starii noastre emotionale pot schimba nivelul lor in organism si, prin urmare, poate fi dificil sa se stabileasca cauza si efectul.
Cu toate acestea, se pare ca un hormon nu poate fi responsabil de sentimentele de fericire. Mai degraba este o interactiune intre hormoni, gandire, mediu si comportament, care este responsabila pentru starea noastra emotionala.