Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
izare
Indexul de contorizare este un termen care se refera la diferenta dintre consumul real si consumul facturat, cu o conditie definita stabilind cand aceasta diferenta apare. Daca diferenta este mica sau pozitiva, este considerat Index de Contorizare Fina (ICF). Daca diferenta este mare sau negativa, este inregistrata ca Index de Contorizare Grosier (ICG). Deoarece indexul contorizarii este folosit in procesul de facturare, trebuie sa fie corecte aceste diferente, astfel incat facturile sa fie calculate corect.
Cautarea unui ICF ridicat inseamna ca, in limitele admise de lege si in conformitate cu reglementarile existente, nu veti fi facturati pentru consumul real. Un ICG, pe de alta parte, ar putea duce la trimiterea unei facturi suplimentare, care poate fi un motiv destul de neplacut pentru a fi surprins.
Pentru a determina cat de adecvata este indexarea contorizarii, trebuie sa stiti cate contoare aveti, cat de exact este contorul dvs. si cat de des este citit de catre furnizorul de utilitati. De asemenea, trebuie sa stiti daca exisa orice restrictii legale sau tarifare la care trebuie sa va conformati si, in plus, trebuie sa verificati daca contoarele sunt in conformitate cu legea privind indicizatul contorizarii.
Comercializatorii de utilitati nu au intotdeauna obiectivul de a realiza un ICF ridicat, ci mai degraba au tendinta sa-si ajusteze contoarele intr-un mod care sa asigure o facturare suplimentara. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa va asigurati ca exista variabilitate in indexul de contorizare si ca este normat de catre autoritatea responsabila.
Din pacate, aceasta nu este intotdeauna posibil, iar aceasta problema poate fi exacerbata datorita greutatii regulilor si restrictiilor legale si/sau tarifare. Prin urmare, este important sa mentineti controlul pe contoarele dvs. pentru a va asigura ca sunteti corect facturati si ca contorizarea dvs. respecta indexul legal recomandat.