Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Aerul uscat si umed sunt doua forme comune ale aerului gasit in natura. Ambele tipuri de aer au anumite proprietati fizice care le fac mai mult sau mai putin dense, umede sau uscate, si cauzeaza schimbarea proprietatilor lor in functie de conditiile atmosferice.
In general, aerul uscat este mai greu decat aerul umed. Cand aerul devine mai umed, creste cantitatea de apa pe care o mentine. Apa, in schimb, este mai putin densa decat aerul, deci, crescand cantitatea de apa din aer, acesta va fi mai usor decat aerul uscat. Pentru aclimatizarea la aceasta schimbare, corpul imbriseste cantitati suplimentare de apa, ceea ce mareste greutatea si densitatea sa.
Caldura si vantul joaca si ele un rol important in stabilirea greutatii aerului. Caldura adauga energie particulelor de aer, care joaca un rol in cresterea densitatii aerului si in schimbarea proprietatilor acestuia.Cand aerul se raceste, particulele se aseaza mai aproape una de cealalta, ceea ce il face mai greu decat aerul umed cald. De asemenea, vantul poate fi un factor major pentru schimbarea densitatii aerului. Cand acesta sufla, se creeaza o schimbare in presiunea aerului, ceea ce cauzeaza adesea o acceptare a aerului mai dens.
In general, aerul uscat este o forma mai grea de aer decat aerul umed. Umiditatea, caldura si vantul joaca un rol important in stabilirea greutatii aerului, fiecare avand efecte diferite asupra sa. Acest lucru inseamna ca, de fiecare data cand conditiile atmosferice se schimba, densitatea si greutatea aerului se vor schimba si ele.