CopperTeacher
Care este mandibula si care este maxilarul?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Mandibula si maxilarul sunt parti importante ale cutitului. Mandibula este partea superioara a cutitului, iar maxilarul este partea inferioara. Ei alcatuiesc cavitatea bucala, care este locul unde se prind dintii si articulatiile temporo-mandibulare. Aceste doua parti ale cutitului se alatura una alteia in zona fata de cea mai buna masticatie.
Mandibula, in general, este unoscuta ca si maxilarul inferioar, se extinde de la ureche spre linia median a capului si se conecteaza la maxilar. Contribuie si ofera forma cutitului si a cavitatii bucale. Mandibula se snap in articulatia temporo-mandibulara, care permite miscarea, si ofera le functionalitatea cutitului. Dental etapa ce include toate dintii din cavitatea bucala se ataseaza pe mandibula.
Maxilarul, cunoscut si sub numele de maxilarul superior, se afla deasupra mandibului. Acesta este un os lung, extinzandu-se deasupra lobului urechii catre barbie. Maxilarul acopera o treime din circumferinta fetei si gazduieste toate dintii. Contribuie la construirea oaselor fetei, precum si la formarea deschiderilor orbitale.
Mandibula si maxilarul sunt doua parti importante ale cutitului, care se suporta una pe cealalta pentru a functiona in unison pentru a oferi mobilitate si functionalitate. Acestea joaca un rol important in masticat si vorbire. De asemenea, aceste doua parti ale cutitului sunt esentiale in formarea cavitatii bucale.