Care este mandibula?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Mandibula este o parte importanta a corpului pentru o persoana si reprezinta cele doua oase pendulare localizate in partea de jos a fetei. Acestea sunt sudate de partea superioara a maxilarului si se misca ca un brat. Functiile mandibulei includ masticatia, respiratia, deglutitia si vorbirea. Forma si structura unei mandibule pot varia considerabil la diferite specii. La om, mandibula este formata din doua parti separate, numite ramurile mandibulare. Acestea sunt unite de parul tau la un punct de articulatie, numit articulatia temporomandibulara. Acest punct de articulatie le permite umanilor sa faca miscari laterale, mari si mici ale mandibulei. Un disc articulat se afla la acest punct pentru a aduce mandibulele mai aproape si mai departe una de cealalta. Aceasta articulatie le permite, de asemenea, sa se miste inainte si inapoi. Aceste miscari sunt esentiale pentru pronuntia sunetelor si vorbirea.
Mandibula joaca, de asemenea, un rol important in masticatie, ajutand la ruptura alimentelor pentru a fi mestecate si inghitite. Acesta se misca si in sus si in jos, precum si in lateral, pentru a permite mestecarea alimentelor. In plus, mandibula tine gura deschisa suficient pentru a permite respiratia si deglutitia.
Datorita acestor roluri importante, suferinta unei afectiuni dureroase sau a unei disfunctii in aceasta zona poate duce la o incapacitate temporara sau chiar permanenta de a functiona. De aceea, este important pentru cei cu probleme la nivelul mandibulei sa consulte un medic si sa urmeze tratamentul recomandat pentru recuperare.