Care este maxilarul?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Maxilarul este structura faciala principala care are forma unui ceasornic gigant. Acesta include doua maxilare care se aliniaza cu oasele fetei din josul ochilor si se intalnesc in mijlocul fetei, la nivelul mandibulei. Fiecare maxilar este construit din numeroase oase separate: doua maxilare superioare, patru temporale, doua maxilare inferioare, realizand un astfel de model ceasornicar.
Maxilarul joaca un rol important in functiile fizologice cum ar fi mastication, deglutitie, respiratie si vorbire. Acest motiv face ca el sa joace un rol important in procesul de remodelare faciala. De fapt, principalul scop al modificarii maxilarului este de a corecta pozitia lui si de a schimba liniile faciale.
Exista cateva proceduri chirurgicale utilizate pentru a modifica pozitia lui. Aceasta include o osteotomie, o operatie comuna in care oasele maxilarului sunt indepartate sau miscate. De asemenea, chirurgia reconstructiva a maxilarului poate fi folosita pentru a trata diastema, deviatia maxilarului si alte afectiuni maxilare. In plus, poate ajuta la corectarea pozitiei dentare si poate imbunatati, de asemenea, aspectul facial.
Un alt rol important jucat de maxilar este de a livra un suport structural esential pentru partea superioara a fetei. Acest lucru este necesar pentru mentinerea formei sale naturale si hranirea tesuturilor de la nivelul fetei. Acest lucru poate ajuta la prevenirea sau prelungirea simptomelor afectiunilor maxilare cum ar fi metaloza, osteoporoza si probleme occluzale.
In general, maxilarul este uneori numit "structura medicala a corpului" si este esential pentru frumusetea faciala. Defectele faciale sunt frecvent tratate prin terapii de remodelare maxilara si prin reconstruirea acestuia cu materiale biocompatibile. Aceste proceduri pot oferi pacientilor un aspect facial actualizat si mai placut, in conditii de siguranta si cu rezultate durabile.