Care este numarul de batai ale inimii pe minut?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Inima vostra bate intre 60 si 100 de batai pe minut. Acest numar poate varia in functie de varsta, activitatea pe care o faceti sau chiar starea emotionala. Numarul de batai al inimii, cunoscut sub numele de ritm cardiac sau frecventa cardiaca, poate fi un indicator al sanatatii voastre, ceea ce inseamna ca monitorizarea sa poate fi utila.
Numarul de batai ale inimii se refera deseori la numarul de batai pe minut. Frecventa cardiaca este masurata in bpm (sau batai pe minut). Un adult ar trebui sa aiba o frecventa cardiaca de 60-100 de batai pe minut, cu o variatie individuala in functie de activitatea si conditia fizica. Unele persoane au in mod normal o frecventa cardiaca mai mare sau mai mica decat acesta.
Ritmul cardiac al adultilor variaza cu varsta si se schimba in functie de conditiile sociale si starea emotionala. Printre conditiile care influenteaza ritmul cardiac se numara exercitiile fizice, stresul, fumatul si alegerea alimentelor.
Ritmul cardiac al muschilor poate varia inainte si dupa exercitiu in mod normal. In functie de intensitatea exercitiului fizic, ritmul cardiac poate varia de la 55 la 214 bpm sau chiar mai mult.
Autoritatea in domeniul sanatatii recomanda masurarea ritmului cardiac la fiecare doua sau trei luni pentru a-ti monitoriza sanatatea. Exista diferite modalitati de monitorizare a ritmului cardiac, cum ar fi telefonul mobil si dispozitivele de monitorizare a ritmului cardiac care se poarta pe corp. De asemenea, poti masura ritmul cardiac prin masurarea pulsului de pe incheietura mainii.
Daca observi ca ritmul cardiac se afla in afara limitei normale, sau observi simptome precum oboseala inexplicabila, probleme de respiratie sau palpitatii, ar trebui sa vorbesti cu medicul dumneavoastra pentru teste suplimentare.