Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Perioada de viata a capuselor variaza in functie de specie, dar, in general, este destul de scurta. Capusele sunt parazite externe, care se hranesc cu sangele animalelor si, uneori, cu sangele uman. Desi exista sute de specii de capuse, cele mai cunoscute si mai intalnite sunt capusele de padure.
Perioada de dezvoltare a capuselor incepe cu ouale depuse in iarba, in sol sau in alti substraturi. Oualele devin larve, care se hranesc si se transforma in nimfe, care dobandesc culoarea si dimensiunea adulta. Nimfa devine gravida, poarta ouale si se transforma, apoi, in o noua generatie de larve care se dezvolta.
Perioada de viata a capuselor de padure poate dura de la 3 saptamani la trei luni, in functie de conditiile climatice si tipul de hrana. Oualele larvelor sunt rezistente la conditii nefavorabile, astfel incat, uneori, se poate ajunge la perioade de viata chiar mai mari decat cele mentionate aici. Exista, de asemenea, unele specii de capuse ierboase care pot trai aproximativ 18-24 de luni.
Capusele se pot reproduce in mod sporific si pot fi transmise in mod direct sau indirect. Indepartarea capuselor si tratarea animalelor impotriva acestora previn raspandirea bolilor pe care le pot transmite. Majoritatea capuselor sunt rezistente la medicație, astfel incat, uneori, pot deveni rezistente la anumite medicamente. Din aceasta cauza, este recomandata prevenirea infestarii, prin reducerea interactiunii dintre animal si capuse.