Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Perioada de fertilitate (sau perioada de ovulatie) este cea mai potrivita perioada in care unei femei ii este ingaduit sa conceapa un copil. Aceasta perioada variaza in functie de ciclul menstrual al unei persoane. Majoritatea femeilor au cicluri ovariale regulate care dureaza in medie 28 de zile, cu o perioada fertila care dureaza in mod normal de 14 zile, cel mai frecvent in jurul a doua saptamani (7-14) de la inceputul ciclului menstrual. Perioada fertila incepe din momentul in care ovulul este eliberat din ovar si se poate incheia la pana la 24 de ore dupa momentul eliberarii ovulului.
In cazul unei persoane cu ciclu menstrual neregulat, perioada fertila poate varia si este important sa se monitorizeze cu atentie semnele de ovulatie si de alt tip pentru a identifica cu usurinta perioada. Acest lucru se poate face monitorizand schimbarile in temperatura corporala, secretia cervicala si trasaturile specific ciclului propriu – acestea sunt semne folosite pentru a determina perioada fertila.
Este important ca o femeie sa inteleaga modul in care functioneaza corpul ei inpertinenta ciclului menstrual si al perioadei fertile pentru a planifica sarcini si a programa prezentarile la medicul specialist in functie de perioada fertila. De asemenea, este important sa se ia in considerare faptul ca sexul neprotejat in orice perioada din luna poate duce la preconceptie si ca unei persoane poate accepta cu usurinta sa ia medicamente contraceptive chiar si dupa ce momentul fertil a trecut.