Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Unul dintre parametrii importanti ai urinii pe care îl consideră medicii pentru a determina starea de sănătate a unei persoane este pH-ul urinar. PH-ul este un termen chimic care se referă la concentrația ionilor de hidrogen în soluția, și pH normal al urinei este de 6,0 până la 6,5. De fapt, pH-ul urinei se schimbă în timpul zilei și, dacă începe să devieze de la limita normală, poate cauza simptome persoanelor afectate sau poate indica prezența unor boli potențiale.
Urinarea creată de rinichi conține diferite substanțe care sunt eliminate de organism. Aceste substanțe includ zaharuri, toxine, uree și diferiți ioni. Unul dintre acesti ioni poate fi ionul de hidrogen (H +). Gradul acidității sau alcalină a urinei depinde de cantitatea totală de H + prezentă în ea.
În mod normal, pH-ul urinei se schimbă de-a lungul zilei, cea mai scăzută valoare fiind înainte de micul dejun și valoarea cea mai crescută fiind înainte de a merge la culcare. De obicei, pH-ul urinei este un pic mai mare în timpul zilei și, dimpotrivă, se dimensionează mai mult după miezul nopții.
Valoarea normală a pH-ului urinei este în intervalul 6,0 – 6,5. În schimb, valoarea pH-ului poate depăşi limita de sus şi poate indica prezenţa unor boli care au ca efect alcalinizarea urinei., cum ar fi diabetul, hipocondria sau boala rinichilor. De asemenea, pH-ul urinei poate fi prea mic și poate indica prezența unei infecții a tractului urinar, a acidozei metabolice sau a intoxicației cu metale grele.
PH-ul urinei poate fi măsurat cu ajutorul unui test pH. Acest tip de test poate fi efectuat în laborator sau acasă cu ajutorul unui kit de testare de uz casnic. Cu toate acestea, este important pentru persoana care testează să respecte instrucțiunile din cutie în mod corespunzător pentru a obține cel mai bun rezultat posibil.