Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Plamanul verde al pamantului sau Pădurea Tropicală Umedă Amazoniană, este cea mai mare pădure tropicală din lume și are un rol crucial în menținerea echilibrului sistemului global de biogeochimic. Pădurea Amazoniană acoperă peste 5,5 milioane de kilometri pătrați de teren în țări precum Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam și Guineea Franța.
Pădurea tropicală este renumită pentru biodiversitatea sa, găzduind circa 2 milioane de specii de plante, peste 100.000 de specii de animale și prădători, 1000 de specii de pești și mii de specii de insecte și pasări. Plamanul verde al pamantului are și o importanță deosebită în ceea ce privește cantitatea de oxigen eliberată în atmosferă. Pădurea tropicală eliberează 20-30% din oxigenul din atmosferă și ajută la menținerea unui echilibru al încălzirii globale.
Alte roluri importante ale plamanului verde al planetei includ stocarea dioxidului de carbon, protecția solului, forțarea ciclurilor hidrologice în regiune și contribuția la balancerea climei și precipitațiilor. În plus, pădurea Amazoniană constituie un spațiu vital pentru pădurarii din comunitatea locală, care se bazează pe resursele pe care le oferă.
Cu toate acestea, acest important „plaman” al planetei este în prezent amenințat de schimbările climatice, de degradarea habitatului, de deforestare și de anumite cercetări științifice. Pentru a se proteja și a deveni durabilă, această pădure complexă va avea nevoie de îmbunătățiri legislative, de promovarea sustainability-ului și, în cele din urmă, de schimburi și colaborări internaționale în vederea conservării ecosistemului.