Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Planetele cu inele se refera la sase planete de la noi din sistemul nostru solar, fiefecare fiind înconjurată de mai multe inele strălucitoare. Aceste planete sunt Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, si doua corpuri planetoide cunoscute sub numele de Eris si Haumea.
Inelele planetare sunt formatiuni formate din particule de gheata, pietris si roca care se extind de jur-imprejurul planetelor globulare. Aceste particule sunt în general destul de mici, de obicei sub 1 cm in diametru. Particulele sunt separate unele de altele prin goluri si oculta lumina soarelui, ceea ce le face usor de observat cu ajutorul telescopului.
Fiecare planeta cu inele are propriile sale caracteristici unice, de la inele cu culori diferite, la schimbari de luciu si forma. Inelele lui Saturn sunt cunoscute pentru faptul ca sunt cele mai luminoase si mai bine definite. De asemenea, inelele de la Jupiter sunt mai subtiri si mai putin luminoase, dar sunt foarte bine definite cand sunt observate cu un telescop puternic.
In prezent, se cunosc mai mult de 3.500 de inele orbitand în jurul acestor 6 planete si corpuri planetoide. Acestea variaza în mărime si densitate, putând fi atât subţiri, cât si greoaie. De asemenea, acestor inele le sunt adaogate anumite structuri specifice care se dezvolta în jurul planetelor globulare.
Din fericire, aceasta e fascinanta lume a inelelor planetare poate fi explorata de la distanta, prin observatii cu telescopul si satelitul. Aceste observatii va ofera posibilitatea de a descoperi noi inele, de a studia structura lor si chiar de a întelege mai bine structura sistemului nostru solar.