Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Populatia globului este estimata in prezent la aproximativ 7,8 miliarde de oameni. Aceasta estimare se bazeaza pe estimarile natiunilor si ale altor surse de date oficiale. Estimarile, de obicei, au fost facute folosind date privind numarul de persoane care traiesc in tarile anumite in anumite intervale de timp.
Majoritatea populatiei globale se concentreaza in Asia. Asia face parte din cei 7,8 miliarde de oameni si are cea mai mare populatie continentala, inregistrand 4,5 miliarde. China si India sunt cei mai populous tari din lume, cu 1,4 miliarde de persoane si 1,3 miliarde de persoane, respectiv. Ucraina, Japonia, Rusia, Statele Unite ale Americii si Brazilia fac parte, de asemenea, din cele mai populate tari din lume.
Rata globala a cresterii populatiei se apropie de zero si s-a schimbat drastic in ultimii ani. Se estimeaza ca rata de crestere a populatiei globale va incetini pe parcursul acestui secol. Se estimeaza ca in 2100 populatia globului ar putea ajunge la 10,9 miliarde.
Exista, de asemenea, voci care avertizeaza despre cresterea populatiei excesive si despre efectele sale asupra mediului si asupra resurselor. Aceste voci spun ca numarul de populatii predominante ar trebui limitat, astfel incat sa se poata mentine un mediu curat si sanatos.
Populatia globului continua sa creasca si se estimeaza ca se va mentine la acelasi nivel al cresterii. Cu toate acestea, se estimeaza ca numarul de oameni va ajunge la 10,9 miliarde pana in 2100. Rata de crestere a populatiei excesive poate avea efecte negative asupra mediului si asupra resurselor, astfel incat este important ca natiunile sa lucreze pentru a reduce ratele ascendente ale populatiei.