Care este presiunea normala in pneuri?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Un pneu mare, prevazut cu presiune adecvata, este esential pentru asigurarea unei performante optime si a unei sigurante adecvate in cazul unui vehicul motorizat. Presiunea anvelopelor prea mica poate duce la manevrabilitate proasta, depasire dificila, plombarea cailor de rulare si prelungirea distantei necesare opririi sigure. Dimpotriva, prea multa presiune in pneuri poate duce la supraincalzire si deteriorare prematura a acestora. In consecinta, garantarea unui vehicul sigur, eficient si economic in acelasi timp, necesita mentinerea presiunii optime a pneurilor.
Atunci cand este vorba despre volumul de aer din pneuri, presiunea optima este determinata in principal de greutatea vehiculului. Majoritatea masinilor sunt prevazute cu presiunea optima in pneuri prevazuta de producator. Acestea se regasesc pe eticheta de presiune montata pe leacul usii, pe usa oglinzii, pe capacul dulapului de alimentare, sau in manualul de exploatare al vehiculului motorizat. Aceste indicatii difera in functie de masina si de tipul de pneu folosit.
Atunci cand verificati presiunea anvelopelor, asigurati-va ca ea coincide cu presiunea indicata de producator. Daca greutatea vehiculului sau aerodinamica acestuia sufera modificari, presiunea optima a pneurilor se poate schimba si cu ea. De asemenea, daca locuiti sau rulati pe sosele cu temperaturi extrem de scazute, adaugati circa 1-2 PSI presiunii indicate de producator in anvelopele dvs.
In cele din urma, nu trebuie sa uitati sa cercetati presiunea pneurilor in mod regulat, cel putin o data la doua saptamani. Verificarea periodic arata ca sunteti ingrijorati de siguranta vehiculului, a pasagerilor si sunteti decisi sa fiti un conducator responsabil.