Care este pulsul normal la 50 ani?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Pulsul este si el influentat de varsta. Cu cat persoana se apropie de varsta de 50 de ani, cu atat bataile inimii sunt mai lente – pulsul normal pentru aceasta varsta este intre 60 si 100 de batai pe minut , dupa cum indica American Heart Association.
O persoana de 50 de ani in conditii normale ar fi in stare sa isi tina pulsul sub 100 de batai pe minut atunci cand face exercitii fizice sau activitati zilnice. Pulsul la aceasta varsta, ar trebui sa cada sub 60 de batai pe minut in momentul odihnei linistite.
Multi medici recomanda exercitii fizice regulate pentru a mentine pulsul normal. Exercitiile fac o parte din procesul de mentinere a ratei cardiace, pe masura ce imbunatatesc circulatia sangelui, ajuta la imbunatatirea strii de spirit si la cresterea dinamicii. Exercitiile fizice regulate pot ajuta, la limita pulsului, la mai putin de 100 de batai pe minut.
In cazul persoanelor care au peste 50 de ani, medicii sfatuiesc ca tensiunea arteriala sa fie de 120/80 mmHg. O tensiune arteriala mai inalta decat limitele inferioare ar putea indica prezenta hipertensiunii.
In sfarsit, medicii au confirmat faptul ca persoanele cu varsta de peste 50 de ani ar trebui sa acorde mai multa atentie factorilor de risc cum ar fi fumatul si obezitatea. Fumatul contribuie la cresterea ratei cardiace. Pierderea in greutate (daca exista obezitate) poate ajuta la scaderea ratei cardiace.
Astfel, prin monitorizarea cu atentie a pulsului, a tensiunii arteriale si a unor factori de risc, varsta de 50 de ani poate fi traita cu incredere si sanatate optima.