Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Pulsul este masurarea numarului de batai cardiace pe care le simti intr-un minut. Tensiunea arteriala si frecventa cardiaca sunt cele doua dintre principalele indicatoare ale sanatatii. Frecventa cardiaca poate fi influentata atat de stresul, starea emotionala, dieta, sau exercitiile fizice.
Pulsul normal pentru adulti se situeaza intre 60 de batai pe minut si 100 de batai pe minut. Aceasta variaza in functie de nivelul de stres, dieta, exercitiu fizic si alte afectiuni medicale. Daca esti tinerel si in forma, inseamna ca respiratia ta este regulata si numarul pulsului este undeva intre 60 si 90 de batai pe minut.
Cei care fac exercitii fizice regulat nu au un puls normal mai mare de 100 de batai pe minut. Pe de alta parte, cei care fac exercitii mai intense sau sporturi de inalta rezistenta pot avea un puls mai mare de 100 de batai pe minut. Acest lucru se datoreaza faptului ca inima ta lucreaza mai tare si pompeaza in mod mai eficient sange prin intregul corp.
Exista unele afectiuni medicale care pot afecta ritmul cardiac al unui adult. Acestea includ hipertensiunea arteriala, boala coronariana, boala a inimii, boala aortica sau alte afectiuni medicale. Acestea pot face ca pulsul sa fie mai mare sau mai mic decat normal.
Mentinerea unei inimi sanatoase inseamna sa anxamplificati ilivetatii sanatoase si sa tineti pulsul in gama normala. Asta inseamna sa fiti mai activi, sa mancati mai sanatos, sa faceti exercitii regulate si sa va odihniti suficient. De asemenea, trebuie sa monitorizati diatmea cu un monitor de presiune arteriala si sa monitorizati pulsul de cateva ori pe saptamana pentru a vedea daca se incadreaza in limitele normale. Daca simtiti ca pulsul este prea mare, sau prea mic, discutati cu un medic pentru a decide daca aveti nevoie de tratament.