Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Punctul de fierbere al apei reprezinta temperatura la care apa se transforma din lichid in abur. Acesta poate varia in functie de presiunea care actioneaza asupra apei; pe masura ce presiunea scade, temperatura creste. Presiunea atmosferica, care in general presupune a fi de la nivelul marii, egalandu-se cu aproximativ 1 bar, presupune ca punctul de fierbere al apei sa fie de aproximativ 100 de grade Celsius la nivelul marii. Cu cat presiunea scade, punctul de fierbere al apei scade. De exemplu, la munte, presiunea atmosferica scade, determinand ca apa sa fiarba la temperaturi mai mici.
In cazul in care presiunea este mai mare decat normal, punctul de fierbere al apei se afla la temperaturi mai mari. Acest lucru se intampla la apa care nu e pura, cum ar fi cea saturata cu minerale, sau in cazul in care un amestec de substante chimice sunt adaugate, cum ar fi fosfați. Acest lucru se aplica, de asemenea, in sistemele de climatizare, in care presiunea este mai mare decat 1 bar, determinand apa sa fiarba la o temperatura mai mare decat cea standard.
In general, punctul de fierbere variaza intre 0-100 de grade Celsius, in functie de presiune. Pentru aplicatii medicale, cum ar fi distilarea apei, poate fi necesar sa se concentreze la nivel de presiune mica, pentru a face extragerea componentelor din apa. De exemplu, distilarea apei pure la presiune mica va fi diferita in comparatie cu cea realizata cu apa pura la presiune mare.