Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Ficatul este una dintre cele mai importante si multifunctionale organe ale corpului. Rolul sau este esential pentru functionarea corecta si buna a intregului organism.
Ficatul este, in primul rand, responsabil pentru metabolizarea alimentelor si nutrientilor si pentru producerea unor enzime si hormone specifice. El controleaza schimburile de substante nutritive intre sange si intestine, precum si asimilarea acestora. Ficatul produce si conditioneaza bilirubina si se ocupa in immediat cu neutralizarea toxinelor secundare vietii cotidiene, cum ar fi produsele de miscarile digestive, medicamentele si alcoolul. Se ocupa si de producerea factorului plasminogen, unul dintre principalii factori de coagulare a sangelui, dar si a proteinelor necesare coagularii fiziologice.
In plus, ficatul mai secreta si alte enzime care ajuta la echilibrarea metabolismului glucidelor si lipidelor din corp si controleaza nivelul zaharului din sange.
De asemenea, el produce bila, care este importanta pentru digestie si metabolizarea grasimilor.
Ficatul este unul dintre primele organe care ofera protectie impotriva bolilor, anumite toxine si virusuri, precum si alte deteriorari chimice si imunologice. In acest scop, el secreta o cantitate mai mare de imunoglobuline si alte molecule protective.
Ficatul joaca de asemenea un rol important in intretinerea sanatatii aure urmatorii ani. El acumuleaza substante nutritive si vitamine in cadrul unui proces de depozitare se numeste gluconeogenez, care asigura instantaneu energia necesara organismului in momentele de stress sau sau cu nevoie intensa de energie.
Ficatul poate fi afectat chiar si in moduri subtile si poate dauna intregului organism. In cazul in care este deteriorat sau are disfunctii, simptomele prezente vor fi fooarte variate si complicate.
Concluzionand, ficatul este un organ indispensabil organismului, care deserveste o varietate de sarcini esentiale in procesul metaboloic si in intretinerea sanatatii.