Care este salariul minim pe economie?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
in Romania
Salariul minim pe economie (SME) este salariul minim pe economie pe care unui salariat trebuie sa i se plateasca pentru munca prestat. Acest salariul este stabilit de guvernul Romaniei pentru a asigura protectie angajatilor si stabilitatea economica.
In prezent, salariul minim pe economie in Romania a fost stabilit la 1990 lei, incepand cu 1 ianuarie 2019. Acest salariu este revizuibil anual si se schimba in functie de fluctuatiile economice.
Inainte de venirea Legii nr. 153/2017, salariul minim pe economie varia de la an savarsirea anului: in 2010 salariul minim pe economie era de 500 lei (unde exista si alte conditii legale) si s-a majorat treptat pana in 2017.
Salariul minim pe economie reprezinta unul dintre factorii decisivi in determinarea nivelului de trai al romanilor. Acesta poate juca un rol important atat in cresterea veniturilor cat si in reducerea numarului de somaj.
De asemenea, salariul minim pe economie poate fi folosit pentru a mentine stabilitatea economica si a influenta politicile salariale ale companiilor. Pe de alta parte, salariul minim poate sa aiba un efect asupra nivelului de concurenta in economie, aducand un cost mai mare produselor si serviciilor.
In concluzie, salariul minim pe economie este unul dintre aspectele esentiale in stabilirea nivelului de trai al romanilor si in mentinerea stabilitatii economice. Acesta trebuie revizuite periodic pentru a se asigura ca ofera suportangajatilor si ca ofera si beneficii companiilor.