CopperBegginer
Care este saturatia de oxigen normala la copii?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Saturatia oxigenului (SpO2) la copii este un barometru al starii generale de sanatate si se refera la cantitatea de oxigen prezenta in sangele circulant. Oxigenul este o parte esentiala pentru buna functionare si supravietuire a corpului. La toate varstele, saturatia oxigenului din sangele arterial ar trebui sa fie de 95-100%.
Saturatia oxigenului este ceva mai joasa la copii decat la adulti, in principal fiindca corpul lor este inca in procesul de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care principala saturatie oxigenului normala pentru copii poate varia in functie de varsta lor. Pentru nou-nascuti si copii foarte mici, aceasta poate fi undeva intre 92-95%. La varsta de 3-4 ani, valoarea normala a saturatiei oxigenului se ridica la aproximativ 97-98%. Valorile saturatiei oxigenului scad usor odata cu varsta copiilor, ajungand la 93-96% la varsta adolescentei.
Copiii care prezinta o saturatie oxigenului mai mica decat valoarea normala pot avea o varietate de probleme de sanatate. Principalele cauze ale unei saturatii mai scazute pot include boli respiratorii, astm bronsic, dificultati de respiratie si afectiuni cardiace. Daca investigatiile si testele nu au identificat cauza, medicul poate recomanda admistrarea oxigenului suplimentar prin intermediul unei masti faciale sau a unor pompe cu tuburi nazale sau bucale.
Este important ca medicul sa monitorizeze saturatia oxigenului la copii, pentru a intelege starea lor de sanatate. Saturatia oxigenului este o modalitate importanta de a preveni complicatiile grave, deoarece poate furniza informatii despre raspunsul unui copil la un tratament sau la orice boala posibila in curs de dezvoltare.