Care este structura planului de afaceri?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Un plan de afaceri este un document alcătuit pentru ajutorarea dezvoltatorilor de afaceri în organizarea și prezentarea ideilor pentru una sau mai multe idei de afaceri. Principalul rol al planului de afaceri constă în facilitarea deciziilor strategice ale antreprenorului sau a conducerii firmei.
Structura generală a unui plan de afaceri poate include următoarele:
Introducere: Acesta se referă la prezentarea tuturor elementelor esențiale ale planului și odată cu aceasta, a obiectivelor pentru care se alcătuiește planul. În această secțiune, poate fi inclusă și o versiune scurtă a planului de afaceri (executiv) și o scurtă descriere a produselor și serviciilor oferite sau ale produselor și serviciilor în proces de dezvoltare.
Descrierea afacerii: Acestă secțiune facilitează cunoașterea afacerii, inclusiv prezentarea mediului de afaceri, a produselor și serviciilor oferite și a vânzării și livrării acestora.
Analiza Pieței: Secțiunea prezintă informații referitoare la dimensiunea și tendințele pieței, precum și profilul și tații clienților potențiali.
Strategii de Marketing: Secțiunea cuprinde informații referitoare la planurile de marketing și promovare și prezintă strategiile fiecărui produs și serviciu oferit.
Concluzie și recomandări: Această secțiune prezintă concluziile esențiale ale planului de afaceri și oferă o evaluare a oportunităților și provocărilor legate de proiectul propus.
Anexe: Acestea conțin documentații care pot fi opsionale sau include broșurile produselor existente, programe de lucru, bugeturi și alte modele de business asociate.
Un plan de afaceri bine alcătuit poate facilita atragerea de investiții și în același timp prezinta obiective clare în vederea atingerii țelurilor propuse. Acest lucru face din planul de afaceri un document esențial conducerii în luarea deciziilor strategice, facilitând în același timp atragerea de granturi, credit bancare și investiții.