Care este suprafața româniei?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Romania se intinde pe o suprafata totala de 238.391 km², fiind al 12-lea cel mai mare stat din Uniunea Europeana si al 6-lea cel mai mare dintre statele membre ale NATO. Ea se afla in intreaga ei marime in Europa de Est, impartita in 41 de judete (plus sectorul autonim al municipiului Bucuresti).
Terenul este majoritar format din dealuri si campii, impartite intre Carpatii Meridionali, Muntii Ucrainei, Muntii Apuseni si Dealurile Moldovei si Munteniei. In general, are un relief neted, cu vai si depresiuni adanci, precum si dealuri joase inspre est.
Lungimea tarii este de 640 km de la nord la sud si de 480 km de la vest spre est, iar cea mai inalta punte este Varful Moldoveanu, la 2.544 m. Cea mai frecventa altitudine a teritoriului se afla aproximativ la o altitudine de 300-800 m.
Incalzirea globala si schimbarile climatice au modificat constant temperatura si precipitatiile tarii noastre in ultimii ani. Astfel, clima moderat continentala a predomina in Romania, cu unele variatii regionale, evenimente extreme si continut redus de umiditate.
Romania are, de asemenea, mai multe izvoare si surse de apa, dar acestea sunt limitate. Majoritatea acestora sunt localizate in zona de munte, adancita indeosebi cu rezerve de apa termala. Pe langa acestea, mai exista o serie de lacuri, albiile fluviilor si canale navigabile in toate regiunile tarii.
Romania se afla, de asemenea, pe coasta Marii Negre, care se intinde pe 245 de km de la Dunare pana la varsarea sa in Marea Neagra. Aceasta zona, alaturata parcurilor naturale, ofera un numar mare de posibilitati recreative, fiind una din cele mai frumoase destinatii turistice ale tarii.
In concluzie, suprafata Romaniei este eterogena, datorita varietatii de reliefuri, a teritoriilor joase si inalte, a bazinului fluvial, a partii sale marin, a contrastului dintre zonele uscate si cele umede, precum si a variabilitatii climatice.