Care este suprafața ucrainei?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Ucraina se află pe coasta estică a Mării Negre și este cel mai mare stat din Europa de Est, extinzându-se de-a lungul graniței cu țările vecine. Cu o suprafață totală de aproximativ 603.628 km², Ucraina ocupă o poziție importantă în Europa și are zeci de râuri navigabile și peste 28 de mii de lacuri.
Geografia Ucrainei se împarte în trei ecosisteme principale: câmpiile de est, care acoperă aproximativ două treimi din suprafața țării; Montanele Carpați, munte înalt și impunător, care traversează vestul; și zona centrală, care cuprinde munții de pe coasta de nord-est. Ucraina este și gazda a unor râuri importante, cum ar fi Dneprul și Donul, care curg prin partea de mijloc a țării și bacșișuri importante care creează lagoane în țărmul Marii Negre.
Ucraina are și unul din cele mai intensive sisteme de irigații din Europa, fiind folosit în mod curent pentru a dezvolta agricultura. Mai mult de două treimi din suprafața totală a Ucrainei sunt acoperite de câmpiile de est, în mod particular în partea de sud și de sud-est. Acestea sunt dominate de câmpii de stepă și de câmpuri de gulii și oferă oportunități agricole importante.
În partea de vest a Ucrainei se regăsesc Montanele Carpaților, o masă mare de munți din zona pre-carpatică. Aceste munți de stepă sunt adesea împânziți cu păduri întunecate, care oferă climă răcoroasă și refugiu pentru animale sălbatice. În partea centrală se află munții din cordilierul Șevčenko, care se întind de la coasta de nord-est a Marii Negre până la sud-estul țării. Aceste munți oferă un mediu ideal pentru vânătoare și drumeții.
De-a lungul Marii Negre se află o bandă de litoral plină de lagoane și golfuri, care creează o zonă extrem de frumoasă pentru a se bucura de vreme caldă. Acest litoral oferă și oportunitatea de pescuit, ceea ce face ca Ucraina să fie o atracție turistică majoră în Europa de Est.
Ucraina deține, de asemenea, numeroase lacuri, precum Lacul Svityaz și Lacul Kuyalnik, precum și râuri importante, cum ar fi Dneprul și Donul.
În concluzie, Ucraina este un stat plin de bogății naturale, arătând luminos și natural pe mare parte din suprafața sa. Este o țară europeană cu o diversitate naturală deosebit de mare, care oferă o mulțime de oportunități atât turiștilor cât și agricultorilor.