Care este tensiunea cea mai mica?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
si cea mai mare?
Tensiunea arteriala este o lectura a presiunii pulsului in artere. Aceasta este masurata in milimetri de mercur (mmHg). Tensiunea arteriala este presiunea exercitata de sangele care circula in vasele de sange, si este masurata prin doua numere, unul mai mare si unul mai mic. Tensiunea arteriala mai mare este presiunea sistolica, iar tensiunea arteriala mai mica este presiunea diastolica.
Tensiunea arteriala normala se situeaza intre 120/80 mmHg (unde numerele mai mari reprezinta presiunea sistolica, iar numerele mai mici – presiunea diastolica). Tensiunea arteriala mai mica decat acest interval, mai precis sub 90/60 mmHg, este considerata hipotensiune arteriala si cea mai mica tensiune arteriala pe care o persoana o poate avea este de 40/20 mmHg. Daca tensiunea arteriala este mai mare decat limita normala, mai precis intre 130/85 si 140/90 mmHg, se considera ca aceasta este pre-hipertensiune arteriala. Tensiunea arteriala mare se defineseste drept hipertensiune arteriala, adica peste 140/90 mmHg. Daca aceasta persista, atunci persoana poate avea tensiunea arteriala pana la 200/120 mmHg. Acesta este cea mai mare tensiune arteriala pe care o persoana o poate avea.
Aceasta este informatia despre tensiunea arteriala, cu cele mai mici si cele mai mari valori pe care o persoana le poate avea. Pentru a asigura o digestie buna, este important sa facem controale regulate, sa luam medicamente prescrise de doctor, sa avem o dieta sanatoasa si sa mai facem exercitii pentru a ne mentine tensiunea arteriala in limitele normale.