Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Tensiunea arteriala este un indicator important al starii de sanatate, iar nivelul ei variaza in functie de varsta si sex. Tensiunea arteriala presupune medicatia sistematica si masurarea acesteia inainte si dupa doze specifice de medicamente, medicamente ce afecteaza direct sau indirect tensiunea sanguina.
Tensiunea normala la copii variaza in functie de varsta si se schimba odata cu cresterea acesteia. Intr-un copil sanatos, tensiunea arteriala maxima este mai mica decat tensiunea arteriala maxima medie pentru adulti. De asemenea, tensiunea arteriala minima la copii este, de obicei, mai mare decat media obisnuita pentru adultii cu acelasi sex si aceeasi inaltime.
La copiii cu varste sub 3 ani, tensiunea arteriala se masoara cu aceeași metoda ca și la adulți – cu un manometru. Pentru copii de varste mai mari, medicul poate recomanda un aparat special, care utilizeaza vibratia unei curele antrenate si care ofera viteze mai precise pentru masurarea tensiunii arteriale.
In general, valorile normale pentru presiunea sistolica si diastolica (numita si tensiunea arteriala maxima si minima) sunt urmatoarele:
• La copiii intre 0 si 2 ani, presiunea sistolica va varia intre 80 și 120 de milimetri de mercur și presiunea diastolica intre 55 si 70 de milimetri de mercur.
• La copii intre 3 și 5 ani, presiunea sistolica va varia intre 80 și 120 de milimetri de mercur și presiunea diastolica intre 65 și 80 de milimetri de mercur.
• La copiii intre 6 și 12 ani, presiunea sistolica va varia intre 90 și 120 de milimetri de mercur și presiunea diastolica va fi intre 55 si 85 de milimetri de mercur.
• La copiii cu varste intre 12 si 18 ani, presiunea sistolica va varia intre 90 și 120 de milimetri de mercur și presiunea diastolica intre 60 și 90 de milimetri de mercur.
Valorile anterioare nu sunt valabile pentru toți copiii. Este important sa retineti ca in cazuri individulale valorile normale pot varia mult in functie de greutate, inaltime, activitate fizica si varsta. Masurarea presiunii sanguine trebuie sa fie facuta si recomandata de catre medicul curant in special in cazul copiilor cu boli cronice sau alergii.