Care este tensiunea normala?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Tensiunea arteriala (BP) este presiunea exercitata de sangele circulant asupra peretilor vaselor de sange in corp. Indicatorii tensiunii arteriale monitorizeaza frecvent si raspund la stresul fizic si emotional, schimbarile orare si dieta.
Tensiunea arteriala normala (BP) este definita ca valoare intre 120/80 mmHg si 129/84 mmHg pentru adulti cu varsta peste 18 ani.
Valorile mai mari de 130/85 mmHg se numesc hipertensiune si valorile mai mici de 120/80 mmHg hipotensiune. Majoritatea persoanelor cu hipertensiune arteriala nu prezinta nici un simptom, de aceea este recomandat ca, in mod regulat, persoanele sa-si masoare tensiunea arteriala cu scopul pentru a vedea daca nu sufera de hipertensiune arteriala.
Hipertensiunea arteriala si hipotensiunea arteriala reprezinta, in general, doua boli diferite, chiar daca uneori pot fi confundate. Ambele conditii au pericole separate si tratamente specifice pe care medicul le poate prescrie. In general, hipertensiunea arteriala trebuie tratata pentru a reduce riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau insuficienta renala. De asemenea, hipotensiunea arteriala poate conduce la stari de ameteala, vertij, varsaturi si migrene.
Hipertensiunea arteriala poate fi tratata prin medicatie, exercitii regulate si schimbari ale stilului de viata. In functie de gravitatea hipertensiunii si de predispozitia fiecarei persoane, medicul poate recomanda anumite medicamente. Aceste medicamente reduc presiunea arteriala si pot stopa complicatiile provocate de hipertensiune. Ingrijirea adecvata este esentiala pentru controlul hipertensiunii arteriale; de exemplu, limitarea consumului de sare si evitarea alimentelor nesanatoase pot ajuta la reducerea presiunii arteriale.
Pe de alta parte, hipotensiunea arteriala este tratata prin exercitii fizice regulate, consumul de alimente bogate in magneziu si minerale, precum si prin reducerea stresului si managementul anxietatii. De asemenea, multe persoane cu hipotensiune arteriala beneficiaza de suplimente nutritive speciale sau de medicamente speciale, precum diuretice, pentru a ajuta la controlarea presiunii arteriale.