Care este valoarea lui pi?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Valorile cunoscute ale lui pi sunt considerate cele mai cunoscute numere constante din matematica. Acesta este un numar irrational, adica un numar care nu termina sau nu se repeta niciodata intr-o suita. Pi reprezinta raportul dintre circumferinta unui cerc si diametrul acestuia, iar sau determina numai in cazul cercurilor perfecte. Valoarea lui pi variaza in jurul 3,14 si este reprezentata de notatia matematica π. Acesta poate fi calculata folosind anumite functii trigonometrice si numeroase algoritmi computationali sofisticati. De exemplu, utilizand teorema lui Pitagora, pi poate fi calculat ca fiind radacina patrata a diferentei dintre suma partilor patratului construit pe circumferinta cercului si suma partilor patratului construit pe diametru.
Valoarea lui pi a fost cunoscuta vechilor greci inca din vechime, acestia reusind sa calculeze aceasta constanta la mai mult de 2000 de ani in trecut. Astfel, pi a ramas aceeasi valoare fara niciun fel de modificari si numerosi cercetatori in matematica si in domeniul computational au lucrat continuu pentru a imbunatati precizia acestei valori. De exemplu, la inceputul anului 2020, pe calculatorul Google Yanan Goo a fost calculat pi la 31.415.926.535.897. Valoarea sa are valoarea a 22 miliarde de cifre dupa punctul zecimal, calculul fiind lung de 17 ani si utilizand matematicianul britanic Peter Trueb si protocolul lui de calcul al cifrelor zecimale ale lui pi.
Concluzionand, pi este una dintre cele mai importante numere constante din matematica. Ca urmare, aceasta constanta este folosita in numeroase domenii si discipline stiintifice, cum ar fi calculul geometric, astronomie, electronica si fizica. Unii dintre cei mai cunoscuti matematicieni ai tuturor timpurilor, inclusiv Archimedes si Isaac Newton, au cercetat valoarea lui pi si in continuare matematicienii invelisului lumii incerca sa descopere si sa inteleaga misterele acestei cifre.