Care este viteza stranutului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Strănutul este unul dintre mecanismele de apărare ale corpului nostru, o reacție fizică în care corpul emite involuntar un val de aer înapoi prin nas și gură. Acesta este cauzat de orice contact cu un corp străin sau o substanță iritantă, îndreptat spre muștiucul nostru. Mulți oameni cred că strănutul este un simptom al răcelii sau al alergiilor, dar acesta poate fi cauzat și de alergeni sau iritanți precum praful, mirosurile puternice sau recipientele de produse cosmetice.
Deși strănutul este unul dintre cele mai comune fenomene ale corpului nostru, nu s-a făcut multe cercetări cu privire la viteza sa. Viteza strănutului este estimată să fie de circa 100 de mile / oră. Oamenii de știință cred că viteza aceasta este cauzată de lumenul nasului, care se extinde cu până la 33 de ori în timpul strănutului – dacă se compară cu lumenul normal. Această extindere are loc în aproximativ o frucțiune de secundă și este accelerată de presiunea în exces inițială în nas și aerul atmosferic. Aceste condiții ajută la crearea unui val de presiune care se mișcă în nas și până la gură, împingând incidentele iritante.
În concluzie, viteza strănutului poate ajunge la 100 de mile pe oră în condițiile de presiune și lumen adecvate. Viteza aceasta poate fi folosită pentru a îndepărta germenii, iritanții și alergenii din calea noastră, protejându-ne astfel de răceli, alergii sau orice alte boli. Cu toate acestea, ar trebui reamintit faptul că strănutul poate fi uneori contagios și poate fi transmis altora. Pentru a evita transmiterea bolilor și alergenilor, este important să acoperim gura și nasul atunci când strănutăm.