Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Activele unei societati sunt binele si serviciile pe care o firma le foloseste pentru a indeplini obiectivele sale. Activele companiei din punctul de vedere contabil sunt impartite in doua categorii principale: active imobilizate si active circulante. Activele imobilizate sunt bunuri greu sau chiar imposibil de transformat in bani si includ elemente precum proprietati, echipamente si utilaje. Activele circulante reprezinta reglementari financiare, precum si stocuri si datorii curente ale companiei.
Proprietatile pot include imobile rezidentiale si de afaceri, terenuri si echipamente. Multe dintre aceste proprietati sunt destinate dezvoltarii si extinderii companiei, permitand firmei sa aiba acces la mai mult spatiu si accesoriile necesare operarii. Acestea pot include, de asemenea, proprietati necesare vanzarii produselor si serviciilor.
Utilajul poate include echipamente de masurare, computere, case de marcat si alte masini utilizate in productia produselor si serviciilor.
Stocurile pot include produse finite gata de vanzare, produse in curs de productie, materii prime si alte produse. Datoriile curente pot include sumele datorate furnizorilor, angajatilor, creditorilor etc.
De asemenea, activele companiei pot include bunuri intangibile, cum ar fi brevete, drepturi de autor si drepturi de licentiere. Aceste active intangibile sunt adesea considerate activitati de afaceri esentiale care ofera o companie cu o participare de piata unica, putere de negociere, stabilitatea afacerilor si pozitia ca lider in industrie.