Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Alimentele fermentate sunt produse alimentare obtinute prin procesul natural al fermentatiei, care are loc atunci cand zaharurile sunt transformate in alcool sau acid de catre bacterii, drojdii, ciuperci sau alte microorganisme, precum si sub actiunea enzimelor produse de acestea. Fermentatia este un proces vechi si se practica inca din antichitate, in special in intreaga lume pentru conservarea alimentelor. Acest proces a fost folosit, de-a lungul istoriei, pentru a prelungi termenul de pastrare al anumitor produse alimentare, precum fructe, legume, anumite lactate, produse din soia etc.
In prezent, alimentele fermentate sunt larg utilizate in bucataria traditionala si moderna, ceea ce le face sa fie adesea folosite in bucataria de zi cu zi. Acestea ofera gust si aroma unica, cum ar fi sosuri, maioneze sau chiar alte feluri de mancare, facandu-le foarte populare. De asemenea, sunt o sursa bogata de prebiotice si probiotice, fitonutrienti si vitamine, asigurand beneficii nutritionale.
Cele mai comune alimente fermentate incluse in bucatarie includ:
Fermentarea este un proces foare interesant care ofera gusturi, arome si beneficii nutritive. Studiile au aratat ca alimentele fermentate au potentialul de a aduce beneficii de scurta durata la nivelul sistemului digestiv si au capacitatea de a preveni si trata diferite afectiuni. In plus, aceste produse ofera o varietate de prinderi culinare, facandu-le foarte populare si usor de incorporat in orice dieta.