Care sunt anticorpii tiroidieni?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Anticorpii tiroidieni, sau anticorpii antitiroglobulina si antitiroid peroxidaza, sunt doua tipuri de anticorpi care sunt produsi de organismul uman in scopul de a lupta cu infectiile bacteriene si virusurile care ataca tiroida. Acesti anticorpi se produc de catre sistemul imunitar in fata antigenilor caracteristici glandei tiroide care sunt foarte speciali si specifici.
Acizii grasi polinesaturati sunt necesari pentru fabricarea de anticorpi tiroidieni pentru ca acestia ajuta la biomembrana care actioneaza ca o bariera pentru a proteja sistemul imunitar impotriva infectiilor. Alimentele bogate in acizi grasi polinesaturati sunt fructele si legumele, pestele, semintele, migdalele, uleiul de masline si uleiul de floarea-soarelui.
Anticorpii tiroidieni joaca un rol important in functionarea normala a tiroidei si in controlarea echilibrului hormonilor. Atunci cand anticorpii ataca tiroida, cauzeaza ca nivelul hormonilor tiroidieni sa fie scazut. Acest lucru poate duce la afectiuni cronice precum lupus, colita ulcerativa si alte boli autoimmune.
Cei mai frecventi anticorpi autoanticorpi din sange sunt anti-TPO si anti-TG. Acesti anticorpi sunt folositi pentru a depista daca persoana evaluata sufera de boala autoimuna tiroidiana. Un rezultat pozitiv inseamna ca unii sau ambii anticorpi sunt prezenti in sangele persoanei. Acesti anticorpi pot avea un nivel prea mare sau prea mic, ceea ce poate duce la simptome de hipotiroidism sau hipertiroidism.
Uneori, acesti anticorpi se pot constitui in nucleotide adiacente si se leaga cu alte molecule din celula. Acestia sunt cunoscuti sub numele de imunoglobuline, care actioneaza ca si ca protectori ai tiroidei. Daca acesti anticorpi sunt prezenti in cantitate prea mare, sau se produc in exces, acest lucru poate intrerupe sistemul autoimun si poate cauza afectiuni grave ale tiroidei.
Cu toate acestea, exista tratamente disponibile pentru a trata pacientii ce sufera de afectiuni autoimune ale tiroidei, precum administrarea unor medicamente imunosupresive si schimbarea dietei. Aceste masuri pot ajuta la eliminarea anti-TG si anti-TPO din sangele persoanei si la prevenirea aparitiei simptomelor cauzate de acestia.