Care sunt antihistaminicele?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
usoare
Antihistaminicele usoare reprezinta medicamentele care se pot lua pentru a reduce simptomele alergiilor. Acestea pot lua forma picaturilor, comprimatelor sau pulberelor, in functie de producator. Una dintre cele mai frecvente forme de antihistaminice usoare este denumita „antihistaminice de generatie veche” si, in principal, provoaca sedare, somnolenta, si somnolenta.
Printre cele mai cunoscute antihistaminice de generatie veche se numara: cloropiramina (Chlor-Trimeton), clemastina (Tavist), difenhidramina (Benadryl), bromfeniramina (Dimetane) si hifenadina (Actifed). Acestea sunt cunoscute pentru efecte lor precum somnolenta, uscaciunea gurii si cresterea apetitului. Acesti efecte secundare pot fi contradictorii, astfel ca este recomandat sa fiti prevenitivi si sa nu luati aceste medicamente in plus fata de doza recomandata.
In plus fata de antihistaminicele usoare, exista si antialergice usoare care sunt usor mai puternice. Acestea includ: loratadina (Claritin), cetirizina (Zyrtec), desloratadina (Clarinex), fexofenadina (Allegra) si azelastina (Astelin). De obicei, se prescriu pentru a preveni simptomele cronice ale alergiilor, inclusiv rinita alergica, conjunctivita alergica si reactiile la intepaturi de insecte. Efectele secundare ale acestor medicamente sunt, de asemenea, minore, dar uneori pot include somnolenta si dificultati la inghitire.
Desi antihistaminicele usoare si antialergicele usoare pot contribui la reducerea simptomelor alergiilor, acestea sunt, in general, destinate tratamentului simptomatic, nu al cauzei. De aceea, pentru un tratament eficient, e important ca persoana afectata sa isi gaseasca cauza si sa evite alergeni, astfel incat simptomele sa poata fi prevenite in mod adecvat.